Therapeutische kinderyoga

Kinderyogatherapie is geschikt voor alle kinderen die tijdelijk uit balans zijn. In onze huidige maatschappij staan kinderen aan veel prikkels bloot. Ieder kind reageert hier op zijn eigen manier op. Dit kan zich  bijvoorbeeld uiten in druk gedrag of juist teruggetrokken gedrag, faalangst, ademproblemen, slechte concentratie, psychosomatische buikpijn- of hoofdpijnklachten of slaapproblemen.

Therapeutische kinderyoga kan een positieve bijdrage leveren zonder nadruk op een diagnose. Yoga betekent ‘verbinding’ en het is juist deze verbinding tussen het fysieke, mentale en emotionele element waar in de yogatherapie aan gewerkt wordt.

Therapeutische kinderyoga is zo vorm gegeven dat het kind aangesproken wordt in zijn belevingswereld. Spelenderwijs worden handvatten aangereikt die het kind kan integreren in zijn dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan ademoefeningen die de ademstroom reguleren of ontspanningsoefeningen om spanning los te laten. Het kind leert  op zijn eigen unieke manier om te gaan met persoonlijke uitdagingen.

Omdat niet elk kind in een groepsproces een yogaprogramma op maat aanboden kan krijgen, kan het baat hebben bij individuele coaching aan de hand van kinderyoga. Uitgaande van de individuele behoefte en de vraag van het kind, wordt een programma afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment door maakt.

Praktische informatie

Intakegesprek met ouder/verzorger

Aan de hand van een intakegesprek wordt eerst de hulpvraag vastgesteld en de verwachtingen besproken. Het intakegesprek vindt op afspraak telefonisch plaats en is kosteloos.

Kennismakingsles gevolgd door een serie

Na het intakegesprek volgt een kennismakingsles. Als dit voor het kind (en de ouders) goed voelt dan volgt er een serie van 3 – 6 lessen. Aangezien het opbouwen van een vertrouwensband tijd vraagt en de technieken d.m.v. herhaling eigen gemaakt worden, wordt een minimale afname van 3 sessies geadviseerd.

Kosten

€45,- per les (45 minuten)  (incl. btw, geen vergoeding door verzekeraar mogelijk)

Ook voor de kennismakingsles wordt het tarief van €45,- gerekend.

Vragen of meer informatie gewenst? Neem gerust contact met mij op.