Ouder-Kind yoga

Een keer per maand biedt KINDERYOGA050 op zondagochtend yogalessen aan voor kinderen van 4 – 8 jaar samen met een volwassene in Haren. Een kind kan met moeder, vader (of bonusouder) meedoen, maar ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Zolang het maar iemand is waar het kind vertrouwd mee is.

Waarom Ouder-Kind Yoga?

Door de drukte van alle dag schiet èchte persoonlijke aandacht er nog wel eens bij in. Tijdens de Ouder-Kind Yoga neem je de tijd voor elkaar, zonder afleidingen. Door bewust een uurtje samen aanwezig te zijn, te spelen, te lachen, te ontspannen en plezier te hebben, voelt je kind zich gezien, voelt het zich veilig en dat stimuleert de ontwikkeling en het zelfvertrouwen.

De lessen zijn gericht op de interactie tussen ouder en kind. Zo leer je samen duo-houdingen uit te voeren die helpen het basisvertrouwen in elkaar te versterken. Werken met kracht en lenigheid leert je op speelse manier met grenzen omgaan, grenzen aangeven en grenzen respecteren. In iedere les staat een thema centraal en komen alle elementen van kinderyoga aan bod: beweging van het lichaam, ontspanningsoefeningen, ademoefeningen, massagespel, creatieve verwerkingsopdrachten etc.

Door samen yoga te doen, maken jullie echt contact, ook zonder woorden. Kinderen krijgen de gelegenheid om te genieten en te profiteren van de positieve effecten van beweging, aanraking en ontspanning. Een ouder-kind yogales is daarmee een mooie manier om de emotionele en fysieke band onderling te versterken. Daarnaast stimuleert yoga de algehele ontwikkeling; denk hierbij bijvoorbeeld aan motorische vaardigheden, evenwicht en concentratie.

Je hoeft geen ervaren yogi te zijn om deel te nemen aan de ouder-kind lessen. Kinderyoga is niet prestatiegericht. Samen plezier beleven staat voorop. Iedere les sluiten we af met een kopje thee.

Zie het lesrooster voor de data waarop de ouder-kind lessen gegeven worden.

Aanmelden kan via: info@kinderyoga050.nl of via 06-22226076, vermeld hierbij ook de naam en leeftijd van uw kind.